Barion Pixel

√Āltal√°nos szerzŇĎd√©si felt√©telek

1. Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek c√©lja:

A jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek (tov√°bbiakban: √ĀSZF) Orosz J√°nos egy√©ni v√°llalkoz√≥ (tov√°bbiakban: Elad√≥), √©s a Szolg√°ltat√≥ √°ltal a www.muszkli.com weboldalon kereszt√ľl ny√ļjtott elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sokat ig√©nybe vevŇĎ felhaszn√°l√≥ (tov√°bbiakban: VevŇĎ) jogait √©s k√∂telezetts√©geit tartalmazza. Jelen √ĀSZF valamennyi pontja a szolg√°ltat√°sokat ig√©nybe nem vevŇĎ, a weboldalt b√∂ng√©szŇĎ (Weboldal l√°togat√≥ja) felhaszn√°l√≥ra is vonatkozik. Az √ĀSZF minden jog√ľgyletre √©s szolg√°ltat√°sra vonatkozik, amely a www.muszkli.com web√°ruh√°zon (tov√°bbiakban: Web√°ruh√°z) kereszt√ľl t√∂rt√©nik. Jelen dokumentum nem ker√ľl iktat√°sra, kiz√°r√≥lag elektronikus form√°ban ker√ľl megk√∂t√©sre.

2. Az elad√≥ √©s √ľgyf√©lszolg√°lat adatai:

Eladó neve: Orosz János egyéni vállalkozó
Eladó székhelye: 5000 Szolnok, Baross utca 36. földszint
Elad√≥ elektronikus levelez√©si c√≠me: hello@muszkli.com
Elad√≥ telefonos el√©rhetŇĎs√©ge: +3670/335-1070
Eladó adószáma: 68310567-1-36

√úgyf√©lszolg√°lat el√©rhetŇĎs√©gei:

Kapcsolattartó neve: Orosz János
√úgyf√©lszolg√°lat levelez√©si c√≠me: 5000 Szolnok, Baross utca 36. f√∂ldszint
√úgyf√©lszolg√°lat elektronikus levelez√©si c√≠me hello@muszkli.com
√úgyf√©lszolg√°lat telefonos el√©rthetŇĎs√©ge: +3670/335-1070

3. A szerzŇĎd√©s szerinti szolg√°ltat√°sok

3.1 A megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Weboldal az egészséges életmód kialakításához, alakformáláshoz és testépítéshez kapcsolódó sportélelmiszerek értékesítésével foglalkozik.

3.2 A megvásárolható termékek bemutatása

Az Elad√≥ a Web√°ruh√°zban megv√°s√°rolhat√≥ term√©kekrŇĎl r√©szletes le√≠r√°st √©s t√°j√©koztat a V√°s√°rl√≥ sz√°m√°ra. A Web√°ruh√°zban elad√°sra sz√°nt term√©kek bemutat√°s√°ra haszn√°lt k√©pek illusztr√°ci√≥k, sz√≠nben √©s kisebb r√©szleteiben elt√©rhetnek a val√≥s term√©kektŇĎl.

4. V√°s√°rl√°s

A Web√°ruh√°zban t√∂rt√©nŇĎ v√°s√°rl√°s kiz√°r√≥lag elektronikus √ļton leadott megrendel√©ssel lehets√©ges, a jelen √ĀSZF-ben meghat√°rozott m√≥don. A v√°s√°rl√°shoz nem sz√ľks√©ges regisztr√°ci√≥. A v√°s√°rl√°s a ‚ÄúMegrendel√©s elk√ľld√©se‚ÄĚ gomb megnyom√°sa elŇĎtt b√°rmikor, k√∂vetkezm√©nyek n√©lk√ľl megszak√≠that√≥, a V√°s√°rl√≥ el√°llhat a szerzŇĎd√©stŇĎl. A Web√°ruh√°zban az Elad√≥ a legmegb√≠zhat√≥bb bankk√°rty√°s fizet√©si lehetŇĎs√©geket biztos√≠tja a Barion rendszer√©n kereszt√ľl, de lehets√©ges √°tutal√°ssal √©s ut√°nv√©ttel is fizetni.

4.1 A vásárlás teljesítésének menete bankkártyás fizetés esetén

 1. A term√©k kiv√°laszt√°sa √©s kos√°rba helyez√©se a ‚ÄėRendel√©s‚Äô gomb megnyom√°s√°val.
 2. A kos√°r tartalm√°nak ellenŇĎrz√©se ut√°n a megrendel√©s a p√©nzt√°rban v√©gleges√≠thetŇĎ.
 3. A számlázási adatok kitöltése, majd fizetés a fizetési opciók valamelyikével.
 4. √Ātir√°ny√≠t√°s a Barion rendszer√©n kereszt√ľl t√∂rt√©nŇĎ biztons√°gos fizet√©shez.
 5. Bankk√°rtya adatainak megad√°sa √©s fizet√©s. A fizet√©s sor√°n a V√°s√°rl√≥ bankk√°rty√°j√°r√≥l kiz√°r√≥lag a megrendel√©s v√©gleges√≠t√©sekor felt√ľntetett v√©g√∂sszeg ker√ľl levon√°sra. A V√°s√°rl√≥nak egy√©b fizet√©si k√∂telezetts√©ge nincsen.
 6. Sikeres fizetés után a Barion rendszere visszairányítja a Vásárlót a Webáruházba.
 7. A rendszer automatikus visszaigazol√≥ elektronikus levelet k√ľld a V√°s√°rl√≥nak a v√°s√°rl√°s sor√°n megadott elektronikus levelez√©si c√≠m√©re.
 8. A rendel√©s v√©gleges√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen az Elad√≥ 1-2 munkanapon bel√ľl megk√ľldi a csomag a V√°s√°rl√≥ r√©sz√©re. A sz√°ll√≠t√°s r√©szleteirŇĎl az Elad√≥ a v√°s√°rl√°s sor√°n megadott elektronikus levelez√©si c√≠men √©s telefonsz√°mon t√°j√©koztatja a V√°s√°rl√≥t.

4.2 A vásárlás teljesítésének menete átutalásos fizetés esetén

 1. A term√©k kiv√°laszt√°sa √©s kos√°rba helyez√©se a ‚ÄėRendel√©s‚Äô gomb megnyom√°s√°val.
 2. A kos√°r tartalm√°nak ellenŇĎrz√©se ut√°n a megrendel√©s a p√©nzt√°rban v√©gleges√≠thetŇĎ.
 3. A számlázási adatok kitöltése, majd a fizetés banki átutalással opció kiválasztása.
 4. ¬†A megrendel√©s v√©gleges√≠t√©se a ‚ÄėFizet√©s‚Äô gomb megnyom√°s√°val.
 5. A rendszer automatikus visszaigazol√≥ elektronikus levelet k√ľld a V√°s√°rl√≥nak a v√°s√°rl√°s sor√°n megadott elektronikus levelez√©si c√≠m√©re, amely tartalmazza a fizet√©ssel kapcsolatos teendŇĎket √©s inform√°ci√≥kat.
 6. Az Elad√≥ a fizet√©s teljes√≠t√©se ut√°na 1-2 munkanapon bel√ľl t√°j√©koztatja a V√°s√°rl√≥t annak sikeress√©g√©rŇĎl.
 7. A rendel√©s v√©gleges√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen az Elad√≥ 1-2 munkanapon bel√ľl megk√ľldi a csomag a V√°s√°rl√≥ r√©sz√©re. A sz√°ll√≠t√°s r√©szleteirŇĎl az Elad√≥ a v√°s√°rl√°s sor√°n megadott elektronikus levelez√©si c√≠men √©s telefonsz√°mon t√°j√©koztatja a V√°s√°rl√≥t.

5. Fizetés

A Web√°ruh√°zban az Elad√≥ a legmegb√≠zhat√≥bb bankk√°rty√°s fizet√©si lehetŇĎs√©geket biztos√≠tja a Barion rendszer√©n kereszt√ľl. Bankk√°rty√°s fizet√©s eset√©n a v√°lasztott szolg√°ltat√≥ szerzŇĎd√©si felt√©telei mellett val√≥sul meg a fizet√©s. Lehets√©ges √°tutal√°ssal √©s ut√°nv√©ttel is fizetni.

5.1 Bankkártyás fizetés Barionnal

Az online bankk√°rty√°s fizet√©sek a Barion rendszer√©n kereszt√ľl val√≥sulnak meg. A bankk√°rtya adatok a kereskedŇĎh√∂z nem jutnak el. A szolg√°ltat√°st ny√ļjt√≥ Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank fel√ľgyelete alatt √°ll√≥ int√©zm√©ny, enged√©ly√©nek sz√°ma: H-EN-I-1064/2013.

6. Szállítás

A rendel√©sek k√©zbes√≠t√©se az Elad√≥ √°ltal megb√≠zott fut√°rszolg√°lattal (tov√°bbiakban: Sz√°ll√≠t√≥) t√∂rt√©nik 1-2 munkanapon bel√ľl. LehetŇĎs√©g van megadott c√≠mre k√©rni a sz√°ll√≠t√°s vagy csomagpontba, melyrŇĎl a V√°s√°rl√≥ a megrendel√©s sor√°n a sz√°ll√≠t√°si opci√≥kn√°l tud rendelkezni. A sz√°ll√≠t√°s a V√°s√°rl√≥ √©s Sz√°ll√≠t√≥ k√∂z√∂tt l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©si felt√©telek szerint t√∂rt√©nik. A sz√°ll√≠t√°s r√©szleteirŇĎl az Elad√≥ a v√°s√°rl√°s sor√°n megadott elektronikus levelez√©si c√≠men √©s telefonsz√°mon t√°j√©koztatja a V√°s√°rl√≥t. A sz√°ll√≠t√°s k√∂lts√©ge a rendel√©s sor√°n hozz√°ad√≥dik a kos√°r √©rt√©k√©hez. A becs√ľlt sz√°ll√≠t√°si idŇĎ csak t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪ, az att√≥l val√≥ elt√©r√©s nem minŇĎs√ľl szerzŇĎd√©sszeg√©snek, √©s az ebbŇĎl eredŇĎ k√°rok√©rt az Elad√≥ nem tartozik felelŇĎss√©ggel. A sz√°ll√≠t√°si idŇĎ kiemelt akci√≥k √©s √ľnnepi idŇĎszak idej√©n megn√∂vekedhet. A V√°s√°rl√≥ a megrendelt term√©k meg√©rkez√©sekor k√∂teles megvizsg√°lni a csomagol√°s √©s a term√©k s√©r√ľl√©smentes-e. Amennyiben s√©r√ľl√©st tartalmaz a csomagol√°son vagy a term√©ken, √ļgy jegyzŇĎk√∂nyv felv√©tel√©t aj√°nlott √©s √©rdemes k√©rni a fut√°rt√≥l.¬†Az Elad√≥nak a megrendelt term√©keknek a fut√°rt√≥l t√∂rt√©nŇĎ √°tv√©tel√©t k√∂vetŇĎen nem √°ll m√≥dj√°ban a V√°s√°rl√≥ olyan hib√°s teljes√≠t√©sre vonatkoz√≥ kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t elfogadni, amelyet a V√°s√°rl√≥ a megrendelt term√©keknek az √°tv√©telkor t√∂rt√©nŇĎ megtekint√©s√©vel √©szrevett, vagy kellŇĎ gondoss√°ggal elj√°rva √©szre kellett volna vennie.¬†Amennyiben a megrendelt term√©kek √°tv√©tele a V√°s√°rl√≥nak felr√≥hat√≥ okb√≥l hi√ļsul meg, a V√°s√°rl√≥ k√∂teles az Elad√≥n√°l az ezzel kapcsolatban felmer√ľlŇĎ t√∂bbletk√∂lts√©geket megt√©r√≠teni. Amennyiben a V√°s√°rl√≥ a r√©sz√©re k√©zbes√≠tett k√ľldem√©nyt harmadik alkalommal sem veszi √°t, teh√°t a k√©zbes√≠t√©si k√≠s√©rlet h√°rom egym√°st k√∂vetŇĎ alkalommal sikertelen, √ļgy az Elad√≥ jogosult a szerzŇĎd√©stŇĎl el√°llni¬†√©s a v√°s√°rl√≥ k√∂teles az Elad√≥nak a meghi√ļsult k√©zbes√≠t√©ssel kapcsolatos minden k√∂lts√©g√©t √©s k√°r√°t megt√©r√≠teni.¬†Amennyiben a V√°s√°rl√≥ t√©ves vagy hib√°s sz√°ll√≠t√°si c√≠met ad meg a megrendel√©sben, √©s √≠gy a k√©zbes√≠t√©s lehetetlen, √ļgy a teljes√≠t√©s elmarad√°s√°√©rt az Elad√≥ nem tartozik felelŇĎss√©ggel.¬†Amennyiben a V√°s√°rl√≥ k√©ri a term√©k ism√©telt sz√°ll√≠t√°s√°t a megadott helyes c√≠mre, √ļgy a sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©g a V√°s√°rl√≥t terheli. Amennyiben a V√°s√°rl√≥ a helyes sz√°ll√≠t√°si c√≠met nem adja meg, a szerzŇĎd√©s megszŇĪnik, √©s a t√©ves sz√°ll√≠t√°si c√≠m megad√°s√°b√≥l eredŇĎ sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©g a V√°s√°rl√≥t terheli.

2020. m√°rcius 25-tŇĎl a COVID-19 v√≠rus okozta k√∂r√ľlm√©nyek miatt elrendelt k√ľl√∂nleges jogrend fel√°ll√°s√°ig a term√©k V√°s√°rl√≥ √°ltali √°tv√©tel√©t ‚Äď a V√°s√°rl√≥ √°ltali al√°√≠r√°s helyett- a k√©zbes√≠tŇĎ fut√°r √°ltal r√∂gz√≠tett szolg√°ltat√°s k√≥d (CLD) tan√ļs√≠tja. A szolg√°ltat√°si k√≥d -ellenkezŇĎ bizony√≠t√°sig- tan√ļs√≠tja a term√©k mennyis√©gi √©s minŇĎs√©gi √°tv√©tel√©t, amely azt jelenti, hogy az √°tv√©telt k√∂vetŇĎen a V√°s√°rl√≥ kiz√°r√≥lag el√°ll√°si jog√°val √©lhet, ez√©rt a kisz√°ll√≠t√°st v√©gzŇĎ szem√©ly t√°voz√°sa ut√°n az Elad√≥nak nem √°ll m√≥dj√°ban ut√≥lagos mennyis√©gi √©s minŇĎs√©gi reklam√°ci√≥t elfogadni. Az √©rint√©s n√©lk√ľli k√©zbes√≠t√©srŇĎl r√©szletes inform√°ci√≥ a GLS Hungary honlapj√°n olvashat√≥ (https://gls-group.eu/HU/hu/altalanos-uzleti-feltetelek).

7. √Ārak

A Web√°ruh√°zban az √°rak j√≥l l√°that√≥an fel vannak t√ľntetve. Az √°rak forintban √©rtendŇĎek. Az √°rak a fizetendŇĎ √∂sszeget jel√∂lik. Az Elad√≥ alanyi ad√≥mentes egy√©ni v√°llalkoz√≥, √≠gy a v√°s√°rl√°st √ĀFA nem terheli. Az √°rak a sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©get nem tartalmazz√°k.¬†Az Elad√≥ minden elŇĎzetes bejelent√©s n√©lk√ľl fenntartja az √°rv√°ltoz√°s jog√°t. Az √°rak √©s term√©kek folyamatosan v√°ltozhatnak, bŇĎv√ľlhetnek.¬†ElŇĎfordulhat, hogy ‚Äď pl. technikai hiba miatt ‚Äď hib√°s √°r szerepel a Web√°ruh√°zban. Hib√°s √°r eset√©n a megrendel√©st (az √Ėn aj√°nlat√°t) a hib√°s √°ron az Elad√≥nak nem √°ll m√≥dj√°ban elfogadni, √©s nem k√∂telesek a term√©ket hib√°s √°ron √©rt√©kes√≠teni. Hib√°s √°ron t√∂rt√©nŇĎ aj√°nlatt√©tel eset√©n nem j√∂n l√©tre szerzŇĎd√©s az Elad√≥ √©s a V√°s√°rl√≥ k√∂z√∂tt. Amennyiben a V√°s√°rl√≥ hib√°s √°ron tesz aj√°nlatot, a rendszer azt automatikusan visszaigazolja, ez azonban nem minŇĎs√ľl az aj√°nlat elfogad√°s√°nak az Elad√≥ r√©sz√©rŇĎl. Hib√°s √°ron t√∂rt√©nŇĎ V√°s√°rl√≥ √°ltali aj√°nlatt√©tel (megrendel√©s) eset√©n az Elad√≥ felh√≠vja a V√°s√°rl√≥ figyelm√©t a helyes √°rra, √©s felaj√°nlhatja a helyes √°ron t√∂rt√©nŇĎ szerzŇĎd√©sk√∂t√©st. A V√°s√°rl√≥ a hib√°s √°r helyett az Elad√≥ √°ltal k√∂z√∂lt helyes √°ron nem k√∂teles aj√°nlatot tenni, √©s szerzŇĎd√©st k√∂tni. Ez esetben nem j√∂n l√©tre szerzŇĎd√©s a felek k√∂z√∂tt.

8. El√°ll√°si jog

A V√°s√°rl√≥nak a term√©k(ek)¬†√°tv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl joga van indokol√°s n√©lk√ľl el√°llni a term√©k vonatkoz√°s√°ban l√©trej√∂tt ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©stŇĎl.¬†El√°ll√°s vagy felmond√°s eset√©n az Elad√≥ a V√°s√°rl√≥nak visszaj√°r√≥ √∂sszeget a fogyaszt√≥ √°ltal ig√©nybe vett fizet√©si m√≥ddal megegyezŇĎ m√≥don t√©r√≠ti vissza. Erre legfeljebb 14 nap √°ll rendelkez√©s√©re az Elad√≥nak az el√°ll√°sr√≥l val√≥ tudom√°sszerz√©st k√∂vetŇĎen. A V√°s√°rl√≥ kifejezett beleegyez√©se alapj√°n az Elad√≥ a visszat√©r√≠t√©sre m√°s fizet√©si m√≥dot is alkalmazhat, de a V√°s√°rl√≥t ebbŇĎl ad√≥d√≥an semmilyen t√∂bbletd√≠j nem terhelheti.¬†Az Elad√≥ mindaddig visszatarthatja a V√°s√°rl√≥nak visszaj√°r√≥ √∂sszeget, am√≠g a VevŇĎ a term√©ket vissza nem szolg√°ltatta, vagy k√©ts√©get kiz√°r√≥an nem igazolta, hogy azt visszak√ľldte; a kettŇĎ k√∂z√ľl a kor√°bbi idŇĎpontot kell figyelembe venni. Ut√°nv√©tellel feladott k√ľldem√©nyeket az Elad√≥nak nem √°ll m√≥dj√°ban elfogadni.¬†Ha a V√°s√°rl√≥ kifejezetten a legkev√©sb√© k√∂lts√©ges szok√°sos fuvaroz√°si m√≥dt√≥l elt√©rŇĎ fuvaroz√°si m√≥dot v√°laszt, az Elad√≥ nem k√∂teles visszat√©r√≠teni az ebbŇĎl eredŇĎ t√∂bbletk√∂lts√©geket.¬†Az el√°ll√°si jog gyakorl√°s√°ra seg√≠ts√©get ny√ļjt a 2. mell√©klete a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletnek, ami alapj√°n, de nem kiz√°r√≥lagosan ebben a form√°ban, az √úgyf√©l √©rtes√≠theti a Szolg√°ltat√≥t az el√°ll√°si sz√°nd√©k√°r√≥l a Szolg√°ltat√≥ elektronikus levelez√©si c√≠m√©n vagy a honlapon tal√°lhat√≥ kapcsolati ŇĪrlapon kereszt√ľl.

 

 1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

 

El√°ll√°si/Felmond√°si nyilatkozatminta

 

(csak a szerzŇĎd√©stŇĎl val√≥ el√°ll√°si/felmond√°si sz√°nd√©k eset√©n t√∂ltse ki √©s juttassa vissza)

 

Címzett:

Alul√≠rott/ak kijelentem/kijelentj√ľk, hogy gyakorlom/gyakoroljuk el√°ll√°si/felmond√°si jogomat/jogunkat az al√°bbi term√©k/ek ad√°sv√©tel√©re vagy az al√°bbi szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s tekintet√©ben:

SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontja /√°tv√©tel idŇĎpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt

9. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?

A Vásárló az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

A V√°s√°rl√≥ ‚Äď v√°laszt√°sa szerint‚Äď az al√°bbi kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyekkel √©lhet:

K√©rhet kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st, kiv√©ve, ha az ezek k√∂z√ľl a¬†V√°s√°rl√≥ √°ltal v√°lasztott ig√©ny teljes√≠t√©se lehetetlen vagy az Elad√≥ sz√°m√°ra m√°s ig√©nye teljes√≠t√©s√©hez k√©pest ar√°nytalan t√∂bbletk√∂lts√©ggel j√°rna. Ha a kijav√≠t√°st vagy a kicser√©l√©st nem k√©rte, illetve nem k√©rhette, √ļgy ig√©nyelheti az ellenszolg√°ltat√°s ar√°nyos lesz√°ll√≠t√°s√°t vagy a hib√°t az Elad√≥ k√∂lts√©g√©re a V√°s√°rl√≥ is kijav√≠thatja, illetve m√°ssal kijav√≠ttathatja vagy ‚Äď v√©gsŇĎ esetben ‚Äď a szerzŇĎd√©stŇĎl is el√°llhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

Milyen hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠theti a V√°s√°rl√≥ kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

A V√°s√°rl√≥¬†k√∂teles a hib√°t annak felfedez√©se ut√°n halad√©ktalanul, de nem k√©sŇĎbb, mint a hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott kettŇĎ h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lni. Ugyanakkor felh√≠vjuk a figyelm√©t, hogy a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott k√©t √©ves el√©v√ľl√©si hat√°ridŇĎn t√ļl kell√©kszavatoss√°gi jogait m√°r nem √©rv√©nyes√≠theti.
Ha a fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©s t√°rgya haszn√°lt dolog, a felek r√∂videbb el√©v√ľl√©si idŇĎben is meg√°llapodhatnak; egy √©vn√©l r√∂videbb el√©v√ľl√©si hat√°ridŇĎ ebben az esetben sem k√∂thetŇĎ ki √©rv√©nyesen.¬†

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A Vásárló az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥napon bel√ľl a kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek a hiba k√∂zl√©s√©n t√ļl nincs egy√©b felt√©tele, ha a¬†V√°s√°rl√≥ igazolja, hogy a term√©ket, illetve a szolg√°ltat√°st az Elad√≥ ny√ļjtotta. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥nap eltelte ut√°n azonban m√°r a¬†V√°s√°rl√≥ k√∂teles bizony√≠tani, hogy az¬†a V√°s√°rl√≥ √°ltal felismert hiba m√°r a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban is megvolt.

Haszn√°lt term√©kek eset√©n alapesetben az √°ltal√°nos szab√°lyokt√≥l elt√©rŇĎen alakulnak a szavatoss√°gi, j√≥t√°ll√°si jogok. A haszn√°lt term√©kek eset√©ben is besz√©lhet√ľnk hib√°s teljes√≠t√©srŇĎl, azonban figyelembe kell venni azokat a k√∂r√ľlm√©nyeket, amelyek alapj√°n a V√°s√°rl√≥ bizonyos hib√°k elŇĎfordul√°s√°ra sz√°m√≠thatott. Az avul√°s folyt√°n ugyanis egyes hib√°k jelentkez√©sei egyre gyakoribbakk√° v√°lnak, amelyek k√∂vetkezt√©ben azt, hogy egy haszn√°lt term√©k ugyanolyan minŇĎs√©ggel rendelkezhet, mint egy √ļjonnan v√°s√°rolt, nem lehet felt√©telezni. Ennek alapj√°n a V√°s√°rl√≥ csak az olyan hi√°nyoss√°gok tekintet√©ben √©rv√©nyes√≠theti a szavatoss√°gi jogait, amelyek a haszn√°lts√°gb√≥l eredŇĎ hib√°kon fel√ľliek, √©s azokt√≥l f√ľggetlen√ľl keletkeztek. Ha a haszn√°lt term√©k hib√°s √©s errŇĎl a Fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľlŇĎ V√°s√°rl√≥ a v√°s√°rl√°skor t√°j√©koztat√°st kapott, az ismert hiba vonatkoz√°s√°ban az Elad√≥nak nincs felelŇĎss√©ge.

10. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vásárló a termékszavatossági jogával?

Ing√≥ dolog (term√©k) hib√°ja eset√©n a V√°s√°rl√≥ ‚Äď v√°laszt√°sa szerint ‚Äď a kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyt vagy term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minŇĎs√ľl a term√©k hib√°snak?

A term√©k akkor hib√°s, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hat√°lyos minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gy√°rt√≥ √°ltal adott le√≠r√°sban szereplŇĎ tulajdons√°gokkal.

Milyen hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠theti a V√°s√°rl√≥ term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t a V√°s√°rl√≥ a term√©k gy√°rt√≥ √°ltali forgalomba hozatal√°t√≥l sz√°m√≠tott k√©t √©ven bel√ľl √©rv√©nyes√≠theti. E hat√°ridŇĎ eltelt√©vel e jogosults√°g√°t elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vásárlónak kell bizonyítania.

A gy√°rt√≥ (forgalmaz√≥) milyen esetben mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l?

A gy√°rt√≥ (forgalmaz√≥) kiz√°r√≥lag akkor mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l, ha bizony√≠tani tudja, hogy:

 • a term√©ket nem √ľzleti tev√©kenys√©ge k√∂r√©ben gy√°rtotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudom√°ny √©s a technika √°ll√°sa szerint a forgalomba hozatal idŇĎpontj√°ban nem volt felismerhetŇĎ vagy
 • a term√©k hib√°ja jogszab√°ly vagy k√∂telezŇĎ hat√≥s√°gi elŇĎ√≠r√°s alkalmaz√°s√°b√≥l ered.

A gy√°rt√≥nak (forgalmaz√≥nak) a mentes√ľl√©shez elegendŇĎ egy okot bizony√≠tania.

A Vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

11. Jótállás

Milyen esetben élhet a Vásárló a jótállási jogával?

Hib√°s teljes√≠t√©s eset√©n az egyes tart√≥s fogyaszt√°si cikkekre vonatkoz√≥ k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°sr√≥l sz√≥l√≥ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet¬† alapj√°n az Elad√≥ j√≥t√°ll√°sra k√∂teles.

Jogszab√°ly √≠rja elŇĎ a j√≥t√°ll√°s biztos√≠t√°s√°t az olyan tart√≥s fogyaszt√°si cikkek (pl.: mŇĪszaki cikkek, szersz√°mok, g√©pek) √©s alkatr√©szeik eset√©ben, amelyek v√°s√°rl√°si √©rt√©ke a 10¬†000 Ft-ot meghaladja.

A V√°s√°rl√≥t milyen jogok √©s milyen hat√°ridŇĎn bel√ľl illetik meg j√≥t√°ll√°s alapj√°n?

Az egyes tart√≥s fogyaszt√°si cikkekre vonatkoz√≥ k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°sr√≥l sz√≥l√≥ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hat√°rozza meg a k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°s eseteit. Az ezen esetk√∂rbe nem tartoz√≥ Term√©kek eset√©n az Elad√≥ j√≥t√°ll√°st nem v√°llal. A j√≥t√°ll√°si ig√©ny a j√≥t√°ll√°si hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠thetŇĎ. Ha a j√≥t√°ll√°sra k√∂telezett k√∂telezetts√©g√©nek a jogosult felh√≠v√°s√°ra ‚Äď megfelelŇĎ hat√°ridŇĎben ‚Äď nem tesz eleget, a j√≥t√°ll√°si ig√©ny a felh√≠v√°sban tŇĪz√∂tt hat√°ridŇĎ eltelt√©tŇĎl sz√°m√≠tott h√°rom h√≥napon bel√ľl akkor is √©rv√©nyes√≠thetŇĎ b√≠r√≥s√°g elŇĎtt, ha a j√≥t√°ll√°si idŇĎ m√°r eltelt. E hat√°ridŇĎ elmulaszt√°sa jogveszt√©ssel j√°r. A j√≥t√°ll√°si ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©s√©re egyebekben a kell√©kszavatoss√°gi jogok gyakorl√°s√°ra vonatkoz√≥ szab√°lyokat kell megfelelŇĎen alkalmazni. A j√≥t√°ll√°s idŇĎtartama egy √©v. E hat√°ridŇĎ elmulaszt√°sa jogveszt√©ssel j√°r. A j√≥t√°ll√°si hat√°ridŇĎ a fogyaszt√°si cikk fogyaszt√≥ r√©sz√©re t√∂rt√©nŇĎ √°tad√°sa, vagy ha az √ľzembe helyez√©st a v√°llalkoz√°s vagy annak megb√≠zottja v√©gzi, az √ľzembe helyez√©s napj√°val kezdŇĎdik. Az egy √©ven t√ļli esetleges j√≥t√°ll√°si ig√©nyekkel kapcsolatban sz√≠veskedjen a gy√°rt√≥hoz fordulni!

Mi a viszonya a jótállásnak más szavatossági jogokkal?

A j√≥t√°ll√°s a szavatoss√°gi jogok (term√©k √©s kell√©kszavatoss√°g) mellett √©rv√©nyes√ľl, alapvetŇĎ k√ľl√∂nbs√©g az √°ltal√°nos szavatoss√°gi jogok √©s a j√≥t√°ll√°s k√∂z√∂tt, hogy a j√≥t√°ll√°s eset√©n a fogyaszt√≥nak kedvezŇĎbb a bizony√≠t√°si teher.

A 151/2003 Korm. Rendelet szerinti k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°s al√° esŇĎ r√∂gz√≠tett bek√∂t√©sŇĪ, illetve a 10 kg-n√°l s√ļlyosabb, vagy t√∂megk√∂zleked√©si eszk√∂z√∂n k√©zi csomagk√©nt nem sz√°ll√≠that√≥ fogyaszt√°si cikket ‚Äď a j√°rmŇĪvek kiv√©tel√©vel ‚Äď az √ľzemeltet√©s hely√©n kell megjav√≠tani. Ha a kijav√≠t√°s az √ľzemeltet√©s hely√©n nem v√©gezhetŇĎ el, a le- √©s felszerel√©srŇĎl, valamint az el- √©s visszasz√°ll√≠t√°sr√≥l a v√°llalkoz√°s, vagy ‚Äď a jav√≠t√≥szolg√°latn√°l k√∂zvetlen√ľl √©rv√©nyes√≠tett kijav√≠t√°s ir√°nti ig√©ny eset√©n ‚Äď a jav√≠t√≥szolg√°lat gondoskodik.

Az Elad√≥ v√°llal√°sa a k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°s idŇĎtartama alatt nem tartalmazhat a fogyaszt√≥ra n√©zve olyan felt√©teleket, amelyek h√°tr√°nyosabbak azokn√°l a jogokn√°l, amelyeket a k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°s szab√°lyai biztos√≠tanak. Ezt k√∂vetŇĎen (1 √©v ut√°n) azonban az √∂nk√©ntes j√≥t√°ll√°s felt√©telei szabadon √°llap√≠that√≥ak meg, azonban a j√≥t√°ll√°s ebben az esetben sem √©rintheti a fogyaszt√≥ jogszab√°lyb√≥l eredŇĎ -√≠gy k√∂zt√ľk a kell√©kszavatoss√°gon alapul√≥ jogainak fenn√°ll√°s√°t.

H√°rom munkanapon bel√ľli csereig√©ny

Web√°ruh√°zon kereszt√ľli √©rt√©kes√≠t√©s eset√©n is √©rv√©nyes√ľl a h√°rom munkanapon bel√ľli csereig√©ny int√©zm√©nye. H√°rom munkanapon bel√ľli csereig√©nyt a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet al√° tartoz√≥ tart√≥s fogyaszt√°si cikkek eset√©ben lehet √©rv√©nyes√≠teni, amely szerint, ha a 3 munkanapon bel√ľl √©rv√©nyes√≠ti valaki a csereig√©ny int√©zm√©ny√©t, akkor az Elad√≥nak ezt √ļgy kell √©rtelmeznie, hogy a term√©k az elad√°skor m√°r hib√°s volt √©s minden tov√°bbi n√©lk√ľl a term√©ket ki kell cser√©lnie.

Mikor mentes√ľl az Elad√≥ a j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©ge al√≥l?

Az Elad√≥ a j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©ge al√≥l csak abban az esetben mentes√ľl, ha bizony√≠tja, hogy a hiba oka a teljes√≠t√©s ut√°n keletkezett.

A V√°s√°rl√≥ ugyanazon hiba miatt kell√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt, illetve term√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt egyszerre, egym√°ssal p√°rhuzamosan nem √©rv√©nyes√≠thet, egy√©bk√©nt viszont a V√°s√°rl√≥t a j√≥t√°ll√°sb√≥l fakad√≥ jogok a szavatoss√°gi jogosults√°gokt√≥l f√ľggetlen√ľl megilletik.

A jelen √ĀSZF-ben √≠rt szavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si jogok gyakorl√°s√°nak hat√°rideje att√≥l a napt√≥l indul, amikor a V√°s√°rl√≥ a term√©ket √°tveszi.

12. SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s

A MegrendelŇĎlap elk√ľld√©s√©vel √©s annak az Elad√≥ √°ltal t√∂rt√©nŇĎ visszaigazol√°s√°val a 17/1999.(II.S.) Korm. rendelet alapj√°n t√°voll√©vŇĎk k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©s j√∂n l√©tre az Elad√≥, valamint a megrendelŇĎ, mint V√°s√°rl√≥ k√∂z√∂tt, mely megk√∂tendŇĎ szerzŇĎd√©s a hat√°lyos jogszab√°lyok alapj√°n nem minŇĎs√ľl √≠r√°sban foglalt szerzŇĎd√©snek, kiz√°r√≥lag elektronikus form√°ban ker√ľl megk√∂t√©sre. A szerzŇĎd√©s nyelve magyar¬†√©s magyar nyelven ker√ľl megk√∂t√©sre. A szerzŇĎd√©s az megrendel√©s teljes√≠t√©se ut√°n lez√°rtnak tekinthetŇĎ. Az Elad√≥ nem k√∂t szerzŇĎd√©st kiskor√ļakkal. A V√°s√°rl√≥ az √ĀSZF elfogad√°s√°val nyilatkozik arr√≥l, hogy nagykor√ļ.¬†

13. Panaszkezelés

Az Elad√≥val k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s√©bŇĎl eredŇĎ jogvit√°kat elsŇĎsorban b√©k√©s √ļton, meg√°llapod√°ssal pr√≥b√°lj√°k rendezni a felek. Az Elad√≥ a hozz√° √©rkezett panaszt a be√©rkez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 30 napon bel√ľl megvizsg√°lja √©s arra √©rdemi v√°laszt kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az Elad√≥ elutas√≠t√≥ v√°laszt ad, azt √≠r√°sban meg kell indokolnia.¬†

A panaszok k√∂zl√©se az Elad√≥ elektronikus levelez√©si c√≠m√©n illetve kapcsolati ŇĪrlapj√°n kereszt√ľl lehets√©ges.

13.1 B√©k√©ltetŇĎ test√ľlet

A szolg√°ltat√°s minŇĎs√©g√©vel, az √ĀSZF alkalmaz√°s√°val, valamint a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©vel √©s teljes√≠t√©s√©vel kapcsolatos fogyaszt√≥i jogvita b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli, b√©k√©s rendez√©se c√©lj√°b√≥l a V√°s√°rl√≥ elj√°r√°st kezdem√©nyezhet a saj√°t lak√≥helye szerinti b√©k√©ltetŇĎ test√ľletn√©l, vagy az Elad√≥ sz√©khelye szerinti b√©k√©ltetŇĎ test√ľletn√©l, a J√°sz-Nagykun-Szolnok Megyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľletn√©l.

A J√°sz-Nagykun-Szolnok Megyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet el√©rhetŇĎs√©gei:

Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306. szoba
Telefonsz√°m: 56/510-621 (√ľgyf√©lszolg√°lat: h√©tfŇĎ 10-12 √≥ra k√∂z√∂tt)
Elektronikus cím: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

A b√©k√©ltet√©si elj√°r√°sr√≥l val√≥ inform√°ci√≥k√©rt az al√°bbi webc√≠meket aj√°nlott felkeresni:¬†www.bekeltet.hu¬†vagy¬†www.bekeltetes.hu.¬†A b√©k√©ltetŇĎ test√ľletek el√©rhetŇĎs√©geit ide kattintva meg lehet tekinteni.¬†Tov√°bb√° a V√°s√°rl√≥nak lehetŇĎs√©ge van ig√©nybe venni az online vitarendez√©si platformot, amit az al√°bbi internetes c√≠men √©rhet el:¬†ONLINE VITARENDEZ√ČSI PLATFORM

13.2 Bírósági eljárás

A V√°s√°rl√≥ jogosult a fogyaszt√≥i jogvit√°b√≥l sz√°rmaz√≥ k√∂vetel√©s√©nek b√≠r√≥s√°g elŇĎtti √©rv√©nyes√≠t√©s√©re polg√°ri elj√°r√°s keret√©ben a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 1959. √©vi IV. t√∂rv√©ny, valamint a Polg√°ri Perrendtart√°sr√≥l sz√≥l√≥ 1952. √©vi III. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei szerint.

14. Az √ĀSZF hat√°lya

Jelen √ĀSZF hat√°lya az Elad√≥ Weboldal√°n (https://muszkli.com) √©s aldomainjein t√∂rt√©nŇĎ jogviszonyokra terjed ki.¬†A jelen √ĀSZF-ben nem szab√°lyozott k√©rd√©sekre, valamint jelen √ĀSZF √©rtelmez√©s√©re a magyar jog az ir√°nyad√≥, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a¬†Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. (‚ÄěPtk.‚ÄĚ) √©s az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. (Elker. tv.) t√∂rv√©ny vonatkoz√≥ rendelkez√©seire. A vonatkoz√≥ jogszab√°lyok k√∂telezŇĎ rendelkez√©sei a felekre k√ľl√∂n kik√∂t√©s n√©lk√ľl is ir√°nyad√≥k.¬†A jelen √ĀSZF 2020.08.01. napj√°t√≥l hat√°lyos √©s visszavon√°sig hat√°lyban marad.

15. Záró rendelkezések

Az Elad√≥ jogosult egyoldal√ļan m√≥dos√≠tani az √ĀSZF-et. A Weboldal l√°togat√≥i a Weboldal haszn√°lat√°val elfogadj√°k, hogy r√°juk n√©zve a Weboldal haszn√°lat√°val kapcsolatos valamennyi szab√°lyoz√°s automatikusan √©rv√©nyes. A Weboldal l√°togat√≥ja, amennyiben bel√©p az Elad√≥ √°ltal √ľzemeltetett Weboldalra, vagy annak tartalm√°t b√°rmilyen m√≥don olvassa, az √ĀSZF-ben foglaltakat mag√°ra n√©zve k√∂telezŇĎnek ismeri el. Amennyiben a Weboldal l√°togat√≥ja nem fogadja el a felt√©teleket, nem jogosult a Weboldal tartalm√°nak megtekint√©s√©re. A Szolg√°ltat√≥ fenntart mag√°nak minden jogot a Weboldal, annak b√°rmely r√©szlete √©s az azon megjelenŇĎ tartalmak, valamint a Weboldal terjeszt√©s√©nek tekintet√©ben. Tilos a Weboldalon megjelenŇĎ tartalmak vagy azok b√°rmely r√©szlet√©nek let√∂lt√©se, elektronikus t√°rol√°sa, feldolgoz√°sa √©s √©rt√©kes√≠t√©se az Elad√≥ √≠r√°sos hozz√°j√°rul√°sa n√©lk√ľl.¬†A V√°s√°rl√≥, vagy a Weboldal l√°togat√≥ja az Elad√≥ szerzŇĎi jogainak megs√©rt√©se eset√©n nett√≥ 500¬†000 forint √∂sszegŇĪ k√∂tb√©r megfizet√©s√©re v√°llal k√∂telezetts√©get.

Hat√°lyos √ĀSZF let√∂lt√©se PDF-ben